Overzicht Eczeem CrèmeEczeem Crème

Eczeem kan verminderd worden door de huid extra goed te verzorgen. Voorkom dat de huid te veel uitdroogt en smeer regelmatig vette crème of zalf. Droge huid is gevoeliger voor eczeem en jeukt erger.

De basisbehandeling voor eczeem bestaat uit het insmeren van de huid met een vette crème of zalf. Bij het behandelen van eczeem met zalf of crème is het de bedoeling om de droogheid van de huid tegen te gaan. Hierdoor vermindert de irritatie en de jeuk.

Als gevolg van een irritatie of een huidallergie kan eczeem ontstaan. Er komt een stof vrij in het lichaam, waardoor bloedvaten verwijden en de huid geïrriteerd raakt. De geïrriteerde huidcellen zorgen voor een opgezwollen huid, vaak gepaard met roodheid en jeuk. Dit wordt vaak als pijnlijk ervaren.

Gebruik minstens een keer per dag (vaker is ook geen probleem) een vette crème (vaselinecetomacrogolcreme) of zalf in de vorm van koelzalf, of de nog vettere cetomacrogolzalf. Hoe droger de huid, hoe vetter de crème of zalf die u dient te gebruiken. Op plekken waar de huid minder droog is, bijvoorbeeld in het gezicht, voldoet een neutrale crème (cetomacrogolcrème).

Overzicht Eczeem Crème

Dermalex Eczeem
Repair Crème

Prijs vanaf

€ 9.95

Grahams
Eczeem Crème

Prijs vanaf

€ 18.64

Fagron I FNA
Lanette Crème

Prijs vanaf

€ 5.08

Mustela Stelatria
Crème

Prijs vanaf

€ 9.45

RoC Bodycrème
(zeer droge huid)

Prijs vanaf

€ 10.45

Fucidin
Crème

Prijs vanaf

€ 8.75

VSM Cardiflor Forte
Crème

Prijs vanaf

€ 9.95

Dermalex Repair
Eczeem Baby & Kind

Prijs vanaf

€ 7.75

Kamillosan
Crème

Prijs vanaf

€ 4.99