Overzicht Eczeem bij Baby's Eczeem bij Baby's

Op deze pagina vindt u informatie, uitleg en tips over eczeem bij baby's. Ook hebben we een selectie van de meest efficiente en meest gebruikte producten tegen eczeem bij baby's voor u gemaakt. Al deze producten zijn met zorg geselecteerd en zijn allemaal geschikt voor baby's. Lees uiteraard altijd voor gebruik de bijsluiter.

Als u eczeem of vreemde uitslag ontdekt bij uw kindje, is natuurlijk de eerste stap: direct naar de huisarts. Als de (huis)arts constateerd dat het om een vorm van eczeem gaat zal hij verschillende artikelen aanbevelen. In het onderstaande overzicht vindt u een aantal van deze artikelen.

Is het eczeem?

De eerste verschijnselen van (constitutioneel) eczeem kunnen zich al enkele weken na de geboorte voordoen. In principe kan de aandoening op iedere leeftijd optreden. Eczeem kan gedurende een betrekkelijk korte periode klachten geven, maar het kan ook chronisch worden, waarbij nagenoeg klachtenvrije perioden afgewisseld worden met perioden waarin het eczeem sterk opspeelt. Gewoonlijk blijven de klachten gedurende enkele jaren bestaan om dan weer te verdwijnen, soms voor altijd.

Behandeling

De behandeling van eczeem bij baby's bestaat uit diverse onderdelen. Op de eerste plaats richt de behandeling zich op het verbeteren van de (droge) huid. Hiervoor is verschillende zalf, crème, olie en lotion beschikbaar.
Bij een opvlamming van eczeem gebruiken we zalf of crème waaraan een medicijn is toegevoegd dat de ontstekingsreactie kan tegengaan, een zogenaamde hormoonzalf.
Mocht er sprake zijn van een ontsteking bij het eczeem dan kan een zalf of crème met een antibioticum worden ingezet of het kind krijgt een antibioticumkuur.
Heeft de kleine regelmatig last van een ontstoken huid dan kan het zinvol zijn om de huid te wassen met betadinescrub of hibiscrub.

Overzicht Eczeem bij Baby's

Dermagiq Skin
Eczeem Zalf

Prijs vanaf

€ 7.74

Grahams
Eczeem Crème

Prijs vanaf

€ 18.64

Dermalex Repair
Eczeem Baby & Kind

Prijs vanaf

€ 7.75

Jacob Hooy
Zemelen Badschuim

Prijs vanaf

€ 8.95

Zarqa Badolie
Sensitive Bath Oil

Prijs vanaf

€ 12.45

Volatile Baby
Badolie Lavendel

Prijs vanaf

€ 8.30

Kamillosan
Zalf

Prijs vanaf

€ 5.15

Kamillosan
Crème

Prijs vanaf

€ 4.99