Eczeem sfeer imageEczeem

Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid door allergie. Deze aandoening komt bij ongeveer 15 op de 1000 mensen voor en kan vanaf de geboorte aanwezig zijn of op latere leeftijd ontstaan. Eczeem komt voor in vele vormen en soorten.

Symptomen van eczeem

Ongeacht op welke leeftijd de eczeem optreedt, de symptomen zijn hetzelfde. Eczeem veroorzaakt een rode, jeukende huid, met mogelijk blaasjes, bultjes en schilfers. Een aantal andere benamingen voor eczeem zijn constitutioneel eczeem, dauwworm, atopisch eczeem en dermatitis.

Wat is eczeem

Eczeem is een verzamelnaam voor een groot aantal verschillende huidaandoeningen die vaak niets met elkaar te maken hebben. Eczeem kan over het algemeen verminderd worden door de huid extra goed te verzorgen. Voorkom dat de huid te veel uitdroogt en smeer regelmatig vette zalf of crème. Droge huid is gevoeliger voor eczeem en jeukt erger. Vermijd ruwe kleding (wol) en kleding die slecht ventileert. Dit zijn slechts een aantal tips voor 'wat te doen tegen eczeem'.

Psoriasis

Verder behandelen we op deze site ook de huidaandoening Psoriasis. Psoriasis is geen eczeem, al lijken de symptomen van psoriasis en eczeem erg op elkaar. Psoriasis is een chronische auto-immuunziekte, gekenmerkt door een versnelde deling en verminderde rijping van hoorncellen in de opperhuid. Meer informatie over de verschillende soorten en de mogelijke behandelingen voor psoriasis vindt u op deze website.

Wat te doen tegen eczeem of psoriasis

Bij oplossingen tegen eczeem kunt u denken aan bijvoorbeeld crème, zalf of lichttherapie. Op deze site hebben we een aantal productgroepen opgezet waar we de verschillende oplossingen en middelen tegen eczeem en psoriasis hebben verzameld. We hebben voor u de prijzen van verschillende webshops alvast op een rijtje gezet, zodat u altijd de voordeligste oplossing vindt.