Betnovate Crème & Zalf

Betnovate is een crème of zalf en wordt gebruikt voor de behandeling van ernstig eczeem en andere huidaandoeningen zoals psoriasis en dermatitis.

Inhoud: 100 gram

Merk: Betnovate

Recept vereist: Ja

Price from: € 0.00

Product informatie

De werkzame stof is Betamethason. Het middel is direct werkzaam in de aangetaste cellen. Het vermindert de jeuk en de roodheid van de huid. Bovendien zorgt het voor afname van de zwelling.

Betnovate is verkrijgbaar in crème en zalf (ointment). De crème is meer geschikt voor de vochtige huid, terwijl de zalf meer wordt gebruikt voor de droge schilferige delen van de huid.

Hoe werkt Betnovate?
Als gevolg van een irritatie of een huidallergie kan eczeem ontstaan. Er komt een stof vrij in het lichaam, waardoor bloedvaten verwijden en de huid geïrriteerd raakt. De geïrriteerde huidcellen zorgen voor een opgezwollen huid, vaak gepaard met roodheid en jeuk. Dit wordt vaak als pijnlijk ervaren. Betnovate pakt de ontsteking in de huid aan, zodat de klachten verminderen of in zijn geheel verdwijnen.

Gebruik
Breng de Betnovate crème of zalf dun aan op de aangetaste huid. Was daarna uw handen grondig om te voorkomen dat de crème of zalf in aanraking komt met andere delen van de huid. Het geneesmiddel mag alleen voor uitwendig gebruik worden toegepast. Volg altijd de aanwijzingen van de arts. Gebruik Betnovate niet langer dan nodig is, omdat dit de kans op bijwerkingen vergroot. Kinderen mogen de crème en zalf niet langer dan 5 dagen gebruiken. Wanneer u het middel gebruikt in het gezicht, mag u het middel ook niet meer dan 5 dagen gebruiken. Als u binnen 2 tot 4 weken geen verbetering merkt, neem dan contact op met de arts.

Zwangerschap/ borstvoeding
Gebruik Betnovate niet tijdens zwangerschap of wanneer u borstvoeding geeft.

Prijzen

Anderen bekeken ook

Reviews / Opmerkingen